TPOok!

 
Politiek

Felle kritiek SP en CDA op politiesalaris Fatima Elatik: ‘Totaal niet uit te leggen aan de dienders’

Volgens Stef Blok (VVD) is er niets aan de hand met die 12.000 euro per maand

SP en CDA hadden donderdag felle kritiek op het salaris dat Fatima Elatik krijgt van de politie in Amsterdam. Elatik verdient maandelijks 12.000 euro per maand als adviseur van politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg als het gaat om diversiteit. Dat bleek tijdens het debat over diversiteitsbeleid bij de Nationale Politie.

12.000 euro per maand

Vorige maand liet de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg weten dat het toelaten van de hoofddoek een serieuze optie is om meer allochtone agentes te werven. Op die manier wilde hij meer diversiteit bij de politie creëren, zodat het korps een beter afspiegeling zou zijn van de maatschappij. Tegelijkertijd werd bekend dat oud-PvdA politica Elatik maandelijks voor 12.000 euro per maand werd ingehuurd.

‘Totaal niet uit te leggen aan de dienders’

“Dat is belachelijk veel”, zei SP Kamerlid Ronald van Raak tijdens het debat. Dat is volgens Van Raak bijna net zoveel als een minister verdient. “Dan moet dat wel een waanzinnige functie zijn waar waanzinnig belangrijk werk wordt verzet.”

CDA Kamerlid Madeleine van Toorenburg viel de SP’er bij: “Dit bedrag voor deze klus vind ik tegenover de dienders die dagelijks in de vuurlinie staan totaal niet uit te leggen.”

Minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok (VVD) wil niet nader ingaan op de kwestie omdat hij zich dan zou overgeven aan ‘micromanagement’. Volgens Blok wordt Elatik extern ingehuurd als zzp’er en voldoet de overeenkomst aan alle regels.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.