TPOok!

 
avatar
   
Video

Video – Mark Rutte en Halbe Zijlstra (aan het bier): GroenLinks lijdt aan koudwatervrees

'Regeren betekent ook pijn lijden'

De VVD verwijt GroenLinks koudwatervrees nadat die partij is opgestapt bij het overleg over de vorming van een nieuwe regering. Regeren is nu eenmaal verantwoordelijkheid nemen en compromissen sluiten, zeiden de VVD-voormannen Mark Rutte en Halbe Zijlstra woensdagavond tijdens een sessie op Facebook.

“Misschien is het inderdaad wel koudwatervrees. Want uiteraard betekent regeren ook pijn lijden. Daar weten wij ook alles van. Je krijgt een hoop over je heen omdat je bepaalde dingen niet kunt waarmaken”, aldus Zijlstra.

Rutte zei het nog steeds niet te begrijpen waarom Klaver afhaakte toen over de aanpak van het vluchtelingenprobleem naar een compromis werd gezocht. Het ging erom een deal met Turkije over de opvang van vluchtelingen in de regio eventueel ook met andere landen mogelijk te maken. “Je kunt toch niet op voorhand zeggen: dat doen we niet?”

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.