TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Bonusquote: ‘Het bruine mediakartel van GS, TPO, DDS en Wierd Duk’

'Thierry Baudet is neofascistisch, een trouwe leerling van naziterrorist Anders Breivik'

 

“In werkelijkheid is de politieke ideologie van de partij neofascistisch.

Het AD geeft de extreem-rechtse propagandist Wierd Duk alle ruimte om deze samenzweringstheorie te verspreiden.

Het Forum voor Democratie van Thierry Baudet is zeker de gevaarlijkste van deze twee en heeft geleerd van de fouten van Wilders.

Baudets politieke ideeën gaan, via de Alt-Right, terug op massamoordenaar Anders Breivik en de klassieke nazi-ideologie.

Dat neemt niet weg dat Baudets belangrijkste politieke ideeën van de nazi’s afkomstig zijn – de verschillen zijn miniem en cosmetisch.

Dit volksessentialisme legt minder nadruk op ras dan het nazistische idee van de Volksgemeinschaft, maar verschilt er niet wezenlijk van.

De theorie van het ‘cultuurmarxisme’ heeft Baudet vermoedelijk van naziterrorist Breivik gestolen.

‘Islamisering’ is vooral een vertaling van het Duitse ‘Verjudung’ (of: ‘Semitisierung’): het idee dat Joden de Duitse maatschappij overnamen, en dat dat vanaf eind 19de eeuw een basis legde voor het nazisme.

Het enige echte verschil tussen het wereldbeeld van Baudet enerzijds, en dat van Hitler en de zijnen anderzijds, is dat de nazi’s het ‘Wereldjodendom’ verantwoordelijk hielden voor alles. De nieuwe fascistische ideologie maakt ‘links’ verantwoordelijk voor de eerste twee zaken en de moslims voor het laatste.

Dat hij referenda hierin als middel wil gebruiken is niet verwonderlijk. Extreem-rechts in Zwitserland zet referenda steevast in om te proberen de rechten van minderheden in te perken.

Op korte termijn wil Baudet zijn partij verder opbouwen en werken aan het verder normaliseren van (delen van) zijn politieke ideologie. Hij weet zich hierin gesteund door het bruine mediakartel van onder meer GeenStijl, TPO, de Dagelijkse Standaard en propagandisten als Wierd Duk.

Hoe eerder duidelijk is wat er schuilgaat achter de ‘respectabele’ kop van Baudet, hoe effectiever we zullen zijn om het terug het riool in te dringen.”

 

U dacht dat die ‘ledenwebsite’ van de publieke omroep VARA (NPO, bekend van verbinding en het toevoegen van waarde) een hoop bagger over Baudet & co. uitbraakt? Dan kent u Socialisme.nu nog niet! Dé webstek voor fatsoenlijk, solidair, sociaal, betrokken en nóg verschilliger Nederland waar ze tenminste  opkomen voor minderheden, menslievend, empatisch en naastenliefhebbend als ze zijn.

(En wij maar denken dat het OM het openbare debat in Nederland zo graag ‘gezellig en fatsoenlijk’ wil houden…)

Nou vooruit, nog één keer dat plaatje dan. Je kunt immers nooit teveel waarschuwen wat de gevaren zijn als mensen maar blijven roepen dat een politicus ‘terug het riool in moet worden gedrongen’:

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.