Nog

tot 30 januari

Politiek

EU overweegt nieuw Europees Parlement te gaan bouwen

Kosten: half miljard euro

Tags:

De EU overweegt in Brussel een nieuw Europees Parlement te gaan bouwen. Het huidige gebouw – gebouwd in 1993 – voldoet niet meer. Secretaris-generaal Klaus Welle van het EP onderzoekt nu de mogelijkheden van nieuwbouw of een grote renovatie maar voelt het meeste voor de eerste optie. De nieuwbouw zou een half miljard euro moeten gaan kosten.

Dat blijkt uit documenten ingezien door Politico. In de ‘strikt vertrouwelijke’ notie van 11 mei dit jaar wordt geadviseerd een nieuw gebouw neer te zetten in plaats van het huidige Paul-Henri Spaak gebouw te renoveren. Het gebouw voldoet niet aan de Europese regels voor veiligheid.

Lees ook

Politico – Parliament looks to build new Brussels home

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.