Politiek

Bonusquote – CDA-EP’er Annie Schreijer-Pierik heeft alle bonnetjes weggegooid

10-06-2017 13:40

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik kwam afgelopen week in opspraak omdat ze geen verantwoording wil afleggen over de extra onkostenvergoeding van 4300 euro die ze maandelijks van het Europarlement krijgt. Uiteindelijk besloot ze zich vrijdag neer te leggen bij de eis van haar partij toch inzage in haar administratie te geven. Maar niet met terugwerkende kracht. Want, zegt ze zaterdag tegen Tubantia:

 

“Ik heb al die bonnen net de afgelopen week weggegooid. Zo zat was ik het hele gedoe.”

 

De NOS bevroeg onlangs alle 26 Nederlandse Europarlementariërs over hun onkostenvergoeding. Zeventien van hen werkten mee. De PVV en SGP gaven geen antwoord en de VVD zei zich aan de regels te houden, maar wilde geen specificatie geven. De ChristenUnie, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en de SP toonden zich transparanter. De Partij voor de Dieren liet weten terug te storten wat overblijft.

SGP’er Bas Belder weigert publiekelijk verantwoording af te leggen. “Ook aan mijn partijbestuur”, zei hij vorige week tegen het Nederlands Dagblad. Het partijbestuur had met hem in 2004 afgesproken dat hij het accountantsrapport jaarlijks zou opsturen, maar dat is alleen in de eerste jaren gebeurd. Het bestuur zei tien dagen geleden ,,op enige termijn’’ met Belder om tafel te gaan zitten om de afspraak te ‘reactiveren’.

Lees ook

Tubantia – Schreijer-Pierik overwoog uit CDA te stappen: ‘Zó zat was ik alles’