Politiek

Formatiewatch – VVD, CDA, D66 en GroenLinks weer naar het Catshuis

09-06-2017 17:13

VVD, CDA, D66 en GroenLinks spreken vrijdag opnieuw met elkaar in het Catshuis in Den Haag. Het gesprek vindt plaats vanaf 17.00 uur. Dat heeft een woordvoerder van informateur Herman Tjeenk Willink gemeld.

Vrijdag werd opnieuw koortsachtig overlegd tussen de hoofdrolspelers in de formatie. Donderdag werd het overleg in de ambtswoning van de premier tegen 22.00 uur afgebroken, zonder dat er een beslissing was gevallen of de partijen met elkaar verder willen onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet. Er zou een nieuwe afspraak komen, maar het was nog niet duidelijk wanneer.

De mededeling over het nieuwe overleg kwam vrijdag meteen nadat zowel D66-leider Alexander Pechtold als CDA-leider Sybrand Buma bij Mark Rutte van de VVD waren geweest. Eerder was ook GroenLinks al langsgekomen.

De onderhandelingen tussen de vier partijen liepen enkele weken geleden stuk op het onderwerp migratie. Maar onder de nieuwe informateur Tjeenk Willink zijn de partijen – ondanks bezweringen dat de breuk definitief was – opnieuw met elkaar in gesprek gegaan om te kijken of er mogelijkheden zijn om toch weer echt te gaan onderhandelen.

ANP