Politiek

VVD Zuid-Holland: Klimaatverandering is een complottheorie

08-06-2017 21:29

Volgens VVD-Statenlid Frits Paymans wordt klimaatverandering niet veroorzaakt door de mens. De wetenschappers die het tegendeel beweren zijn in zijn ogen niet te vertrouwen. “Net zoals in alle andere complottheorieën kan dat georkestreerd zijn”, vertelt Paymans. Dat meldt Omroep West donderdagavond.

Hij is van mening dat multinationals achter het complot zitten. “Shell en Heineken zijn voor niets aan het vergroenen, want dat is waar de subsidies te halen zijn.” Paymans is niet de enige bij de VVD die hier zo over denkt. Ook fractievoorzitter Tiemen Brill sluit een klimaatcomplot niet uit. “Dat zou zomaar eens kunnen”, stelt hij. “Er zijn signalen die die kant op wijzen.” Ook hij is van mening dat er niet genoeg wetenschappelijk bewijs is waaruit zou blijken dat klimaatverandering door de mens te beïnvloeden is.

VVD Kamerlid Remco Dijkstra denkt er het zijne van:

In het Catshuis in Den Haag is donderdagavond iets na 20.00 uur het gezamenlijke overleg hervat van VVD, CDA, D66 en GroenLinks met informateur Herman Tjeenk Willink om te kijken of de vier partijen een kabinet kunnen vormen. Eerder op de dag spraken ze ook al informeel uren met elkaar in de ambtswoning van de premier.