Politiek

Gemeenteraadslid 070 Abdoe Khoulani noemt Israëlische scholieren te gast in Tweede Kamer ‘terroristen in wording’

02-06-2017 17:46

Het bezoek van een groep Israëlische scholieren aan de Tweede Kamer afgelopen week is bij het omstreden Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani van de Partij van de Eenheid in de Haagse gemeenteraad in het verkeerde keelgat geschoten. Fractievoorzitter Kees van der Staaij van de SGP in de Tweede Kamer plaatste deze week op Twitter een foto met de groep scholieren. Khoulain reageert op Facebook: “Zionistische terroristen in wording gewoon keurig op bezoek bij de SGP. Dit zijn de toekomstige kindermoordenaars en bezetters.” Dat schrijft Den Haag FM vrijdag.

Van der Staaij zegt vrijdag tegen Den Haag FM:

 

“Ik had dit nog niet gezien, maar vindt het echt een bizarre reactie. Hier lusten de honden geen brood van. Dit is een vorm van antisemitisme waar we gewoon strijd tegen moeten voeren. Jodenhaat mag in Nederland, zeker niet vanuit de politiek, nooit normaal gevonden worden.” 

 

Khoulani nam in sepember 2014 afstand van zijn positieve opmerkingen over terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS). Hij kreeg toen veel kritiek nadat hij op zijn Facebookpagina had geschreven: “Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken.” Hij zei daarna dat hij fout zat en voortaan zijn mond te houden over de internationale politiek.

Foto: website gemeente Den Haag