Politiek Buitenland

Nigel Farage in beeld bij FBI-onderzoek Russische banden team Trump

01-06-2017 14:54

De Britse politicus Nigel Farage is in beeld gekomen bij het FBI-onderzoek naar mogelijke banden tussen het Kremlin en het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump. Bronnen zeggen tegen The Guardian dat de voormalige UKIP-leider zelf nergens van wordt verdacht, maar wel banden onderhoudt met mensen die een hoofdrol spelen in het onderzoek.

De Amerikaanse onderzoekers proberen te achterhalen of Rusland heeft samengewerkt met campagnemedewerkers van Trump om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden. De naam van Farage duikt volgens een bron regelmatig op tijdens dat onderzoek. Hij zou mogelijk beschikken over bruikbare informatie.

Zo is de Britse politicus een bekende van zowel president Trump als WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Laatstgenoemde publiceerde in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen gehackte e-mails van de Democratische Partij via zijn klokkenluiderswebsite.

De woordvoerder van de voormalige UKIP-leider zei tegen The Guardian dat Farage nooit in Rusland is geweest. “Laat staan dat hij heeft samengewerkt met de Russische autoriteiten.”

Lees ook

The Guardian – Nigel Farage is ‘person of interest’ in FBI investigation into Trump and Russia