TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Nigel Farage in beeld bij FBI-onderzoek Russische banden team Trump

Voormalig UKIP-leider geen verdachte

De Britse politicus Nigel Farage is in beeld gekomen bij het FBI-onderzoek naar mogelijke banden tussen het Kremlin en het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump. Bronnen zeggen tegen The Guardian dat de voormalige UKIP-leider zelf nergens van wordt verdacht, maar wel banden onderhoudt met mensen die een hoofdrol spelen in het onderzoek.

De Amerikaanse onderzoekers proberen te achterhalen of Rusland heeft samengewerkt met campagnemedewerkers van Trump om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden. De naam van Farage duikt volgens een bron regelmatig op tijdens dat onderzoek. Hij zou mogelijk beschikken over bruikbare informatie.

Zo is de Britse politicus een bekende van zowel president Trump als WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Laatstgenoemde publiceerde in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen gehackte e-mails van de Democratische Partij via zijn klokkenluiderswebsite.

De woordvoerder van de voormalige UKIP-leider zei tegen The Guardian dat Farage nooit in Rusland is geweest. “Laat staan dat hij heeft samengewerkt met de Russische autoriteiten.”

Lees ook

The Guardian – Nigel Farage is ‘person of interest’ in FBI investigation into Trump and Russia 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.