TPOok!

 
Video

Video – Emmanuel Macron wint potje handworstelen van Donald Trump

Franse president vs Amerikaanse president 1-0

De Amerikaanse president Donald Trump staat bekend om zijn – hoe zeg je dat – krachtige manier van handen schudden. Zo bleek ook woensdag toen hij in Brussel werd ontvangen door de Belgische premier Charles Michel. Die laatste werd zo’n beetje over de landingsbaan van de nationale luchthaven getrokken. Dat zal mij niet overkomen, moet de kersverse Franse president Emmanuel Macron gedacht hebben.

‘Jaws clenching, faces alternating between smiles and grimaces’

Tijdens een ontmoeting met Trump donderdag liet de Fransman hem in de val lopen: het staatshoofd van de Vijfde Republiek hield de hand van zijn Amerikaanse collega net wat langer vast dan hem lief was. “The 70-year-old American and the 39-year-old Frenchman grabbed each other’s hands in what began as a manly greeting and ended as a kind of good-natured death grip. Jaws clenching, faces alternating between smiles and grimaces, the two men shook until Mr. Trump’s knuckles turned white. At one point, the president tried to pull away, only to have Mr. Macron clasp his hand even harder and keep pumping. Finally, the second time Mr. Trump pulled away, Mr. Macron let him go.” 

Kijk ook

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.