Politiek

Formatiewatch – D66 wil toch praten met ChristenUnie

23-05-2017 12:52

D66 is bereid tot een gesprek met de ChristenUnie over de vorming van een nieuw kabinet. Dat heeft D66-leider Alexander Pechtold dinsdag gezegd na een urenlang overleg met zijn Tweede Kamerfractie.

Update 12.57 – Pechtold en Segers samen naar Schippers

Communiqué van de informateur:

“Informateur Edith Schippers ontvangt in het kader van haar verkennend onderzoek op dinsdag 22 mei Alexander Pechtold en Gert-Jan Segers.”

Eerder zei Pechtold het nog ,’onwenselijk’ te vinden om te gaan onderhandelen met de ChristenUnie. Maar maandag noemde informateur Edith Schippers het ‘motorblok’ VVD, CDA, D66 aangevuld met de ChristenUnie als enige combinatie van partijen waarmee verdere gesprekken kunnen worden gevoerd. Alle andere mogelijke combinaties waren tijdens de gesprekken met politiek leiders onhaalbaar gebleken.

Ook ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft het voorstel dinsdag voorgelegd aan zijn fractie. Als dat ook groen licht oplevert, dan organiseert Schippers een verkennend gesprek tussen de vier partijen. VVD en CDA hebben al aangegeven dat ze deze variant ‘graag willen verkennen’.

ANP