Politiek

Nationale Ombudsman: Justitie heeft grondrechten van Volkert van der Graaf geschonden

Moordenaar Pim Fortuyn wint weer

Door het lekken van persoonlijke informatie over Volkert van der Graaf heeft justitie de grondrechten van de moordenaar van Pim Fortuyn geschonden. Dat oordeelt de Nationale Ombudsman, schrijft de Volkskrant vrijdag.

Kort voor zijn vrijlating, in 2014, gaf een gevangenis- of reclasseringsmedewerker een pagina vrij uit Van der Graaf’s  dossier, waarin staat dat hij sociaal, suïcidaal en niet vluchtgevaarlijk is. De Nationale Ombudsman vindt het onzorgvuldig dat een onnodig grote kring toegang had tot het dossier. Volgens de Nationale Ombudsman had justitie extra zorgvuldig met Van der Graaf moeten omgaan omdat de extreem-linkse terrorist veel media-aandacht had vergaard met de aanslag op Pim Fortuyn.

Het is de zoveelste overwinning di eVolkert van der Graaf op Justitie boekt. Hij won al meerdere zaken over de voorwaarden van zijn vervroegde invrijheidstelling.

Lees ook

De Volkskrant – Ombudsman: Justitie schendt rechten Van der Graaf

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.