Politiek

Fred Teeven overweegt juridische stappen tegen De Groene en Henri Beunders

'Artikel is nooit aan mij voorgelegd'

Oud-staatssecretaris Fred Teeven denkt na over juridische stappen met betrekking tot de recente publicatie in De Groene Amsterdammer. Zo laat hij vrijdag weten aan EenVandaag: “Ik heb nooit een interview aan De Groene gegeven. Wel heb ik achtergrondgesprekken gevoerd met wetenschapper Henri Beunders. Hij heeft wel stukken aan mij laten lezen. Maar dit bewuste artikel heeft hij nooit aan mij voorgelegd. Ik heb het ook nooit geaccordeerd.” Desondanks ontkent Fred Teeven ook tegenover EenVandaag zijn gewraakte uitspraken zo te hebben gedaan. Hij heeft een juridisch adviseur in de arm genomen.

Hoofdredacteur Xandra Schutte van De Groene zei donderdagavond tegen ThePostOnline dat het artikel waar op dit moment veel ophef over is wel degelijk aan Teeven is voorgelegd. Over het het artikel dat onderdeel uitmaakt van een serie zei ze:

 

“Eerdere delen zijn aan Teeven voorgelegd voor commentaar. Hij gaf kort zijn goedkeuring. Dit derde deel is ook naar hem toegestuurd (naar zijn privemail en naar een VVD-assistente die per mail bevestigde dat ze het heeft doorgestuurd) maar daar heeft hij na weken wachten niet op gereageerd.”

 

Teeven haalde zich donderdag de woede van veel advocaten op de hals omdat hij in een interview met hoogleraar Henri Beunders  in de Groene zou hebben gezegd dat hij bewust bezuinigingen op de advocatuur heeft doorgevoerd om criminelen sneller achter tralies te krijgen. Volgens De Volkskrant was Teeven echter nog scherper.

Lees ook

Fred Teeven zegt bewust bezuinigd te hebben op advocatuur om meer criminelen op te sluiten

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.