Oscar Hammerstein & Hans Moll over: parallellen tussen demonisering van Fortuyn en Baudet

18-05-2017 10:21

De aanleiding voor dit gesprek is dat Oscar Hammerstein samen met Gerard Spong een artikel 12 procedure begonnen om alle personen die zich schuldig maakte aan het demoniseren van Fortuin te veroordelen. Het hof wees dat af omdat er geen belanghebbende waren. Ook de familie van Fortuin werden door het hof niet als belanghebbende gezien. Zijn er parallellen met het demoniseren van Thierry Baudet?

Na de moord op Pim Fortuyn in mei 2002, klaagde Hammerstein zowel enkele journalisten als politici aan omdat ze meegewerkt zouden hebben aan het demoniseren van Fortuyn. Het beklag werd door het Hof in alle gevallen afgewezen. Hierover heeft Hammerstein samen met Spong het boek Vervolg ze tot in de hel geschreven. Verder is hij actief geweest binnen de politieke partij Lijst Pim Fortuyn (LPF) maar eind 2003 trad hij samen met vastgoedhandelaar Ed Maas af als LPF-bestuurder.

In februari 2014 bracht Hammerstein bij Meulenhoff een boek uit, Ik heb de tijd, waarin hij vertelt over zijn Leidse studententijd, zijn besmetting met het HIV-virus en zijn carrière als advocaat. Hammerstein beweert in zijn boek onder meer dat de toenmalige officieren van Justitie Fred Teeven en Martin Witteveen bewijs hadden vervalst om hem in 1994 te kunnen arresteren.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens