Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Fred Teeven ontkent interview te hebben gegeven aan Groene Amsterdammer

Hoofdredacteur: Dat deed hij wel

Oud-staatssecretaris van Justitie Fred Teeven heeft donderdag in een korte reactie aan het ANP laten weten dat “het niet klopt wat er in De Groene Amsterdammer staat”. Naar eigen zeggen heeft hij “zelfs geen interview gegeven”.

Teeven haalde zich donderdag de woede van veel advocaten op de hals omdat hij in een interview met hoogleraar Henri Beunders  in de Groene zou hebben gezegd dat hij bewust bezuinigingen op de advocatuur heeft doorgevoerd om criminelen sneller achter tralies te krijgen. Volgens De Volkskrant was Teeven echter nog scherper.

Update 21.01 – Hoofdredacteur De Groene: Teeven gaf wel interview

Hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer Xandra Schutte laat donderdagavond aan ThePostOnline weten:

 

“Fred Teeven heeft wel degelijk met Henri Beunders gesproken voor een serie verhalen over de emotionalisering van het strafrecht. Het gesprek heeft weliswaar vorig jaar plaatsgevonden, maar ik heb het transcript van Beunders gekregen. De uitspraken die nu voor zo veel opwinding zorgen staan daar duidelijk in. Overigens gaat het hier om het derde deel van de serie. Eerdere delen zijn aan Teeven voorgelegd voor commentaar. Hij gaf kort zijn goedkeuring. 

Dit derde deel is ook naar hem toegestuurd (naar zijn privemail en naar een VVD-assistente die per mail bevestigde dat ze het heeft doorgestuurd) maar daar heeft hij na weken wachten niet op gereageerd.”

 

Waarvan akte.

       
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.