Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Formatiewatch – Lodewijk Asscher: Schippers moet bemiddelen tussen VVD en GroenLinks

'VVD, CDA, D66 en GroenLinks blijft meest logische coalitie'

PvdA-leider Lodewijk Asscher wil dat GroenLinks toch weer plaatsneemt aan de onderhandelingstafel. Hij heeft informateur Edith Schippers donderdag geadviseerd ‘indringende gesprekken’ te voeren met VVD en GroenLinks, om te kijken of die partijen ondanks de verschillen toch samen in een nieuw kabinet kunnen plaatsnemen.

Asscher noemt de combinatie VVD, CDA, D66 en GroenLinks ‘de meest logische coalitie’ voor het land en herhaalde dat zijn PvdA niet beschikbaar is. Volgens hem is woensdag tijdens het debat over de mislukte gesprekken tussen de partijen niet duidelijk geworden waarom hun poging is vastgelopen.

Tijdens het debat bleek dat met name de verschillen tussen VVD en GroenLinks onoverbrugbaar zijn.

ANP

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.