avatar
   
Politiek

Formatiewatch – DENK: Als ChristenUnie meedoet binnen week uitsluitsel levensvatbaarheid

Tunahan Kuzu: 'Er moet na 64 dagen eens vaart gemaakt word'

Als VVD, CDA en D66 met de ChristenUnie gaan onderhandelen over een nieuw kabinet moeten zij binnen een week duidelijk maken of dat levensvatbaar is. Dat vindt DENK-voorman Tunahan Kuzu, die wil dat ‘er na 64 dagen eens vaart gemaakt wordt’ met de kabinetsformatie.

Kuzu somde donderdag bij zijn bezoek aan informateur Edith Schippers, die hij advies uitbracht over hoe het verder moet met de formatie na de breuk met GroenLinks, nog eens de drie volgens hem nu kansrijkste mogelijkheden op. In een doorstart met GroenLinks gelooft hij niet. VVD, CDA en D66 kunnen het best met SP, PvdA of ChristenUnie in zee, denkt hij. Van deze drie is voorlopig alleen de CU beschikbaar, maar die partij stuit op verzet van D66. Daarom kan en moet er gauw uitsluitsel volgen.

De DENK-leider herhaalde nog eens dat hij vindt dat de Tweede Kamer beter moet worden geïnformeerd over de vorderingen van de formatie.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.