Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Politiek

Alexander Pechtold (D66) houdt poot stijf: Onderhandelen met ChristenUnie leidt tot niets

'PvdA of SP moeten aanschuiven'

D66 wil dat PvdA en SP toch gaan overleggen over de vorming van een regering met VVD en CDA. Dat zei D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold donderdagmiddag. Hij ziet nog steeds niets in samenwerking met de ChristenUnie (CU).

Pechtold noemde dat moeilijk haalbaar, nadat hij het woensdag al onwenselijk had genoemd.

De D66-voorman was voor de tweede keer in twee dagen uitgenodigd door informateur Edith Schippers. Zij verkent welke mogelijkheden voor een kabinet er nog zijn, nadat de poging van VVD, CDA, D66 met GroenLinks was mislukt. Veel partijen adviseren overleg van VVD, CDA en D66 met CU.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.