Politiek

Cashen – Omstreden VVD’er Henry Keizer verkoopt tegen afspraak in deel bedrijf

12-05-2017 15:24

De pitbulls van Follow the Money hebben vrijdag een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het dossier Henry Keizer. De VVD’er blijkt een onderdeel van De Facultatieve – het bedrijf dat hij in in 2012 in handen kreeg, aanleiding voor de affaire die al wekenlang aanhoudt – te hebben verkocht. De Franse zakenbank Bryan Garnier & Co. meldde deze week dat Hygeco SA, een Frans dochterbedrijf van de Facultatieve Groep, van de hand is gedaan.

Keizer zei eerst iets anders

Dat is pikant omdat Keijzer toen hij nog on speaking terms was tegen Follow the Money zei dat hij De Facultatieve niet wilde verkopen. Bovendien zei Keijzer dat hij gebonden was aan een overeenkomst die hem verbood het bedrijf binnen een termijn van vijf jaar van de hand te doen: “In ons contract is opgenomen dat het bedrijf lang niet mag worden verkocht.” Deze termijn is nog niet voorbij.

Volgens Keijzer was er zelfs letterlijk afgesproken dat het bedrijf niet opgesplitst mocht worden, niet aan een buitenlandse partij worden verkocht en ook niet aan een concurrent. Dat blijkt nu dus anders te liggen.

Crisis-spindoctor Charles Huijskens ingevlogen

Het lijkt er op dat een en ander Keizer publiciteitstechnisch boven het hoofd begint te groeien. De Telegraaf meldt vrijdag dat Keizer communicatie-crisismanager Charles Huijskens heeft laten invliegen. Huijskens’ hulp wordt naar eigen zeggen vaak ingeroepen door ’nationale en internationale ondernemingen, politici en overheden in crisissituaties waarbij de reputatie op het spel staat’.

Waarvan akte.

Lees ook

VVD in paniek – Annemarie Jorritsma noemt journalistiek onderzoek naar Henry Keizer ‘oppervlakkig’