VVD in paniek – Annemarie Jorritsma noemt journalistiek onderzoek naar Henry Keizer ‘oppervlakkig’

10-05-2017 13:30

“Je mag niet afgaan op een oppervlakkig onderzoek van een journalist.” VVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Annemarie Jorritsma zei het woensdag écht bij BNR.

Noem het onderzoek van Follow the Money naar VVD-voorzitter Henry Keizer maar oppervlakkig. Sinds het eerste artikel van Eric Smit en Kim van Keken (dat zijn dus twee journalisten) over Keizers zelfverrijking volgden er nog 14. Hier het hele dossier.

Laatste nieuws: Keizer voldeed niet aan regels…

Het laatste verhaal is van deze ochtend: Henry Keizer voldeed de eerste twee jaar dat hij bij crematiebedrijf de Facultatieve werkte niet aan de eisen van toezichthouder de Verzekeringskamer. Dat schrijft Follow the Money op basis van vertrouwelijke documenten. De huidige VVD-voorzitter gaf geen gehoor toen de toezichthouder hem vroeg gegevens te leveren.

… en Loek Hermans loog

De brief waar Follow the Money de hand op legde was onderdeel van een reeks meldingen over het gedrag van Keizer aan de raad van commissarissen. Een klokkenluider maakte ook melding van een claim ter waarde van honderdduizenden guldens die Keizers toenmalige vriendin en huidige vrouw Gabriele Neglein onterecht zou hebben ingediend. Een andere klokkenluider stapte daarover ook naar de rvc.

Oh ironie. Follow the Money ontdekte ook dat Jorritsma’s voorganger in de senaat Loek Hermans al in 1998 commissaris werd bij de Facultatieve. De VVD-coryfee claimde tot nu toe dat hij dat pas in 2006 was geworden.

Probleem is dat het verweer van Henry Keizer – die misschien ook wel Hennie heet en zijn CV wil hij ook al niet overhandigen – aan alle kanten rammelt.

Openbaar alle boeken dan

Jorritsma zei woensdag bij BNR ook nog dat niet ‘alle boeken’ zijn ingezien door Follow the Money. Aha, er zijn naast jaarrekeningen en inmiddels andere opgedoken stukken dus ook nog verdere ‘boeken’. Die uiteraard de onschuld van Keizer aantonen, want dat is wat Jorritsma bedoelt.

Nou, geef die boeken dan maar aan Follow the Money. Probleem opgelost.

Tot die tijd zijn de uitspraken van Jorritsma slechts bedoeld om een journalistiek platform te beschadigen.