Politiek

SGP-jongeren Oldebroek publiceren poster met islamkritisch statement, ophef, iedereen woest

08-05-2017 13:10

De SGP-jongeren in het immer Godsvrezende Oldebroek (en Elburg) houden op 23 juni aanstaande een gezellige barbecue met borrel en discussie over het thema: Is de islam een bedreiging voor Nederland?. Ook landelijk SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij zal aanwezig zijn als spreker.

Tot zover niets aan de hand, het standpunt van de SGP over de islam is al lang bekend en de vraag (‘is de islam een bedreiging voor Nederland?’) stellen is niet perse hetzelfde als hem beantwoorden.

Alleen: bij de openbare Facebook-uitnodiging werd een affiche voor deze gezellige barbecue gepubliceerd, waarop behalve de vraagstelling ook een bom met ontstoken lont staat afgebeeld.

En dat mocht natuurlijk niet. Dat zou namelijk kunnen betekenen dat een zeer vredige en tolerante religie als de islam zomaar wordt gekoppeld aan geweld of, godbetert, bomaanslagen! Belachelijk natuurlijk. Er is in de hele wereld vrijwel niemand die bij ‘de islam’ aan bomaanslagen of geweld denkt.

Enter #OPHEF!, want ‘kwetsend’.

Uiteraard was de lokale PvdA er als eerste bij om de holocaust erbij te slepen, je moet als rechtgeaarde sociaal-democraat nooit een moment voorbij laten gaan om even stevig te kunnen Godwinnen, maar ook anderen waren zo gekwetst alsof ze moslimszijn en zojuist een cartoon van Mohammed onder ogen hadden gekregen. Deze anderen zijn overigens unaniem blank en heten allemaal beslist geen Mohamed of Aischa, de kans dat ze moslim zijn is dan ook nihil, dus zoals gebruikelijk is het ophefmoralisme vooral weer een gekwetst conformistisch deugen bij proxy.

Een bloemlezing:

 

“Zo! Ook de SGP denkt de electorale winst van moslimhaat te kunnen incasseren. Net zoals de SGP antisemitisch was voor – en in de tweede wereldoorlog.”

“Wat een ongelooflijk walgelijke poster. Stemmingmakerij!”

“Schaam u diep voor deze tendentieuze retoriek!”

“Vreselijk dit! Religieus extremisme en haatzaaien is een bedreiging. Vrijheid van godsdienst is een groot goed dat iedere gelovige met liefde zou moeten omarmen.”

 

Overigens is de poster reeds aangepast. De SGP-jongeren hebben direct hun excuses aangeboden en benadrukken dat ze niemand wilden provoceren of geen anti-islamitische suggestie hebben willen wekken.