Opinie

WRR: Burger is domme koe met véél te véél vrijheid en keuzemogelijkheden

24-04-2017 13:33

Verrassend: de overheid heeft geen realistisch beeld van de burger. Dit blijkt uit een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) Weten is nog geen doen getiteld. In het rapport staat als belangrijkste conclusie dat sneeuw wit is “er een behoorlijk verschil bestaat tussen wat van de burgers wordt verwacht en wat zij daadwerkelijk kunnen doen”, zo meldt de NOS.

In het rapport komt de WRR ook tot de conclusie dat 1 + 1 = 2 maakt de WRR onderscheid tussen het doen- en denkvermogen van mensen: alle burgers zijn dom en hebben veel leiding en sturing nodig van een grote overheid met veel bevoegdheden dat mensen misschien wel weten wat er van ze wordt verwacht betekent nog niet dat ze dit ook zullen doen. En daar moet de overheid volgens de WRR meer rekening mee gaan houden:

 

“Een belangrijk onderdeel van een realistische benadering is het terugdringen van verleidingen, zodat mensen niet voortdurend een beroep hoeven te doen op hun zelfcontrole. Het is nodig dat goed gekeken wordt naar de hoeveelheid keuzemogelijkheden bij belangrijke financiële voorzieningen, zoals ziektekosten- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en pensioenvoorzieningen.”

 

Daarom wil de WRR dat de overheid er veel meer voor gaat zorgen dat mensen minder zelfstandig nadenken en vrije keuzes mogen maken, want van vrije burgers komt alleen maar ellende dus is het een goed idee om op communistische wijze vijfjarenplannen in te voeren zodat er lekker weinig keuze is in de winkels, laat staan dat al die domme kutburgers ook nog eens worden blootgesteld aan allerlei verleidingen (FOEI!), domme schappen en koeien dat het zijn.

 

Over de WRR

De WRR is een door en door betrouwbare raad met minimaal vijf en maximaal elf hoogleraren die heus wel weten wat goed voor u is. Eén van deze hoogleraren is oud-minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) onder wiens leiding destijds een ‘interdepartementale werkgroep cartoonproblematiek‘ tot stand is gekomen (lol, een artikel van PvdA-lid Kustaw Bessems toen hij nog geen laffe linkse moraalridder van de Volkskrant was!) zodat er eindelijk eens iets gedaan kon worden aan al die kwetsende cartoons die worden gemaakt door al die walgelijke van de vrijheid van meningsuiting gebruik makende cartoonisten die niets bijdragen aan het bij elkaar houden van de maatschappij en het verbinden of bruggen slaan. In mei 2008 steunde Hirsch Ballin als minister van Justitie het besluit van het OM om, met maarliefst 10 man politie, cartoonist Gregorius Nekschot van zijn bed te lichten en meerdere dagen in de cel te smijten omdat hij misschien wel discriminerende cartoons had vervaardigd, die vuile voor de maatschappij gevaarlijke misdadiger met zijn meningen die misschien wel vrij zijn maar waarmee ook verantwoordelijkheden komen (hoor!) want je mág wel alles tekenen maar het hoéft niet. Gregorius Nekschot mag trouwens nog blij zijn dat hij niet uit de weg is geruimd zoals in Nederland gebruikelijk is met mensen die telkens ‘de verkeerde’ mening uiten.

Het zou dus al te dol zijn om, mocht u het aandurven zomaar voor uzelf te gaan denken (de WRR heeft dit liever niet, nogmaals), te gaan twijfelen aan de integriteit, onafhankelijkheid of objectiviteit van dit beslist niet nutteloze overheidsorgaan. Laat staan dat u hier kritiek op gaat hebben. U weet nu toch wel wat er kan gebeuren met burgers die steeds maar weer kritiek hebben op dingen waarop je geen kritiek mag hebben? Denkt u soms dat het OM niet meeleest?