Links is infantiel

23-04-2017 14:26

Bent u rechts? Ja? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk vaak de oh-zo-betekenisvolle termen als ‘racist’, ‘xenofoob’, ‘islamofoob’, ‘fascist’ en ‘nazi’ naar uw hoofd gesmeten gekregen. Het gevolg is dat deze (groeiende) rechtse groep zich vaak niet durft uit te spreken, uit angst voor de agressie en intolerantie van links. Vrienden keren je de rug toe omdat je rechts bent. Je wordt sociaal gelyncht door links. De frustratie groeit en je kan nergens je ei kwijt. Zo fijn om in een vrij land vol tolerante multicultiknuffelaars te wonen! Je zou bijna denken dat je daadwerkelijk voor je mening zou kunnen uitkomen.

Ik heb me lang afgevraagd waarom links zo agressief en intolerant is. Ik kon maar niet begrijpen waarom heel mijn omgeving mij al tien jaar lang de mond probeert te snoeren, want ik geloof in vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid bleek slechts een illusie.

Ik ben er van overtuigd dat zowel links als rechts (behalve de kartelpolitici) het beste voorhebben met dit land. Maar rechts en links verschillen in opvatting over hoe die beste situatie, waar iedereen naar streeft, behaald kan worden.

Gebrek aan empathie

De agressie en intolerantie van links komt voort uit het feit dat links infantiel is. Kinderen van een jaar of 3 leven met het idee dat alles wat zij weten, ieder ander ook weet. Wat zij zien, ieder ander ook ziet. Van empathie is op die leeftijd weinig sprake. Waar wel sprake van is, is spiegelen. Bijvoorbeeld: kind A vraagt aan kind B om een rood blokje aan te geven. Kind B weet niet wat ‘rood’ is, dus geeft een random ander blokje. Kind A leeft met het idee dat kind B wel weet wat ‘rood’ is en wordt boos. Kind A denkt namelijk dat kind B hem expres wil zieken, omdat dit precies is wat hij zelf zou doen om iemand te zieken.

Links leeft met het idee dat rechts expres haat om maar te haten, omdat dat precies is wat links zelf doet jegens rechts. Zij reflecteren hun eigen haat en intolerantie op rechts. Door het gebrek aan empatisch vermogen kunnen zij niet bedenken dat rechts gewoon het beste wil voor iedereen. Zij denken dat, als rechts echt het beste zou willen voor iedereen, ze wel links zouden zijn.

Oh wat voelt het goed

Nog een reden waarom links infantiel is, is het feit dat ze altijd de oplossing kiezen die op korte termijn goed voelt. Bij kinderen wordt deze eigenschap getest door middel van de marshmallow-test. Als een kind een kwartier lang de verleiding van het eten van de marshmallow kan weerstaan, krijgt het als beloning een tweede. Veel kinderen kunnen die verleiding niet weerstaan, maar de enkelen die hier wel in slaagden bleken later in hun leven op zowel academisch gebied als beroepsmatig succesvoller te zijn.

Links is het kind dat de verleiding niet kan weerstaan. Oh wat voelt het goed om die arme vluchtelingen binnen te halen! Oh wat voelt het goed om iedereen alle ruimte te geven om hun eigen cultuur te behouden! Oh wat voelt het goed om op te komen voor de zielige minderheden! Ze kijken niet verder naar de gevolgen van al hun feel good praktijken. Feit is dat Europa nu flink in de shit zit en dat het met de dag erger wordt. Dankjewel links. Ik ben blij dat jullie je even goed hebben kunnen voelen door jullie infantiele naïviteit.

Klimaat is wel langetermijndenken

Ik hoor links al tegensputteren: “Maar… maar het klimaat! Dat is wel langetermijndenken, dus volwassen!”
Weer mis! Het is net zo infantiel als een kind van 5 dat zich druk maakt om de trouwjurk die ze wil dragen tijdens haar bruiloft. Of een kind dat zich druk maakt over de auto die hij over 30 jaar wil kopen. Het is irrelevant. De menselijke invloed op de klimaatverandering is lang niet bewezen, ook al denkt links van wel. Daarbij vind ik het uitermate arrogant van links om te denken dat wij sterker zijn dan de natuur. Dat wij de natuur kunnen maken of breken. En mocht het allemaal toch waar zijn, die klimaatproblematiek, dan nog zullen we eerst hele andere problemen moeten oplossen voor we het klimaatprobleem aan kunnen pakken. Prioriteiten stellen heet dat.

Kop in het zand

Tot slot de derde reden waarom links infantiel is: de kop-in-het-zand tactiek. Een kind van ongeveer 8 maanden oud denkt dat als je je handen voor je gezicht houdt, je echt verdwenen bent. Of als je een doekje over zijn speeltje legt, dat zijn speeltje is verdwenen. Hij zal er niet naar zoeken. Deze tactiek staat bij links hoog in het vaandel. Ze denken dat problemen niet bestaan door weg te kijken. Ze zijn niet geïnformeerd en willen dit graag zo houden. Ze blijven bij hoog en laag beweren dat de islam de religie is van vrede. Als je ze dan bijvoorbeeld zegt dat ze de Koran en de Hadith eens zouden moeten lezen weigeren ze dit. Ze zijn bang dat hiermee hun hele geloofswereld zal instorten.

Links is dus niet alleen idealistisch, hypocriet en onwetend, links is vooral infantiel. Die infantiliteit maakt hen agressief en intolerant.

Ik hoop dat links snel volwassen zal worden en de werkelijkheid onder ogen zal zien.