TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Ultra-linkse Jeremy Corbyn gaat Britse elite kapotmaken

Labourleider kiest activistische koers

Tags: ,

De Britse oppositieleider Jeremy Corbyn heeft donderdag de oorlog verklaard aan de elite. De aankomende parlementsverkiezingen draaien volgens de voorman van de linkse Labourpartij om de strijd tussen het establishment en het volk. “En het is onze historische plicht om te zorgen dat het volk overwint”, zei Corbyn in Londen tegen zijn aanhangers.

Corbyn heeft minder dan twee maanden de tijd om zijn forse achterstand in de peilingen weg te werken. De volgende verkiezingen stonden aanvankelijk gepland voor 2020, maar het Britse Lagerhuis gaf woensdag groen licht om het volk al op 8 juni naar de stembus te laten gaan.

De Labourleider leek donderdag een activistische koers te kiezen. Hij zei niet te accepteren dat het normaal is dat de politieke elite, banken en ‘belastingontwijkers’ aan de touwtjes trekken in zijn land. Ook verwees hij naar de economische crisis: “Hoe durven ze de economie te laten vastlopen met hun hebzucht en roekeloosheid om vervolgens de mensen te straffen die er niets mee te maken hebben?”

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.