Voorbij het eigen gelijk
 
 
Opinie

Bonusquote – GroenLinks, een militante club van betweterige oud-communisten, milieufanaten en pacifisten

Anoniem hoofdredactioneel Telegraaf slaat spijker op z'n kop

Het anoniem hoofdredactioneel van de Telegraaf (Rara, wie zou het hebben geschreven?) wijst donderdag terecht op de dubieuze kanten van GroenLinks. De krant acht het niet aannemelijk dat Mark Rutte zijn vermoedelijk laatste periode als premier in de waagschaal zal stellen door een links avontuur maar een extra duwtje in de rug is nooit weg.

 

“Regeringsdeelname is een langgekoesterde wens van de linkse fusiepartij, die nooit eerder op het pluche belandde. De GroenLinks-top zal daarvoor ver willen buigen. De Haagse inschikkelijkheid is echter een façade. Achter de partijtop gaat nog altijd een militante club schuil van betweterige oud-communisten, milieufanaten en pacifisten. Deze gestaalde kaders vormen een instabiele factor; voor de partij, en in geval van regeringsdeelname ook voor een nieuw kabinet.”

 

Lees ook

Voorzitter GroenLinks-jongeren Noortje Blokhuis: ‘Zwarte man die blanken doodschiet omdat hij ze haat is geen racisme’

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.