Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Chris was erbij vanuit Amsterdam: Met Natascha van Weezel, Job Cohen en Sinan Can over ‘Thuis bij de vijand’

Joden en moslims, gaat dat samen?

Het zijn intrigerende vragen over de situatie in het multiculturele Nederland van vandaag:

 

“Wat doe je als mensen uit de eigen gemeenschap je voor ‘nazi’, ‘verrader’ of ‘joodse zelfhater’ uitmaken? Een alleraardigst Marokkaans meisje wil weten wat de Holocaust is? En een groep Turkse tieners er heilig van overtuigd is dat de joden achter ISIS zitten? Waarom roept het Israëlisch-Palestijns conflict ook in ons eigen land zoveel spanningen op?”

In 2014 leek er tijdens de Gaza-oorlog geen ruimte meer voor nuance en een gesprek tussen joden en moslims. Natascha van Weezel onderzocht of er niet een brug te slaan is tussen deze groepen. Het boek Thuis bij de vijand wordt vanavond gepresenteerd in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger, waarna Van Weezel in gesprek gaat met o.a. Job Cohen en documentairemaker Sinan Can. Chris Aalberts is erbij. Volg de tweets van Chris Aalberts hieronder of op Twitter via @ChrisIsErbij.


Tweets: @ChrisIsErbij

   

Steun direct Chris Aalberts

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.