TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Tegenstanders Front National maken amok in Parijs

Gooiden met stukken hout, verdreven met traangas

Voorafgaand aan een verkiezingsbijeenkomst van Marine Le Pen in een concertzaal in Parijs zijn maandag relletjes uitgebroken. Zestig tot tachtig tegenstanders van het Front National, de rechts-populistische partij van de Franse presidentskandidate, demonstreerden bij de hal tegen haar komst en gooiden met stukken hout. De politie verdreef hen met traangas.

De potentiële opvolgers van François Hollande als president zijn begonnen aan de laatste etappe van hun campagne. De eerste ronde van verkiezingen is zondag. Le Pen en de sociaal-liberale Emmanuel Macron halen volgens de laatste peilingen de beslissende fase op 7 mei, maar de verschillen met de conservatieve François Fillon en de uitgesproken linkse Jean-Luc Mélenchon zijn klein.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.