TPOok!

 
Opinie

U zond in: ‘Waarom ik mij heb aangemeld als taalcoach bij vluchtelingenwerk’

'Het hele zooitje heeft een regelrechte bende gemaakt van het integratieproces'

 

“Beste mensen,

Omdat ik mij onlangs heb uitgeschreven uit Facebook, want weinig tot niets toevoegend aan mijn leven, kan ik niet meer reageren op het artikel van Jurriaan Maessen over de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk. (Wel plezier beleefd aan de uitwisseling van gedachtes bij TPO. Dat was dan ook het enige leuke aan Facebook).

Het gehele verhaal klopt met dien verstande dat hij de grootgeldverdieners in de top bij Vluchtelingenwerk buiten het verhaal houdt. Zij zijn van een andere orde en misselijkmakend in hun retoriek en manipulatie van de burger. Maar dit terzijde.

Taalcoach

Als rechts conservatief heb ik mij opgegeven als taalcoach bij Vluchtelingenwerk. En wel omdat de overheid (IND, COA, Justitie, het hele gammele zooitje in de Tweede Kamer, de top van Vluchtelingenwerk en al die andere instanties in de asielindustrie die er goud geld aan verdienen) een regelrechte bende hebben gemaakt van het integratieproces.

Ik ben fel tegenstander van de open grenzen politiek ten aanzien van ‘vluchtelingen’ en vluchtelingen, maar met de komende politieke samenstelling in de regering waar niets constructiefs zal gebeuren ten aanzien van de integratie van zij die hier al zijn en zij die nog komen, is het tijd geworden om de koe bij de horens te vatten. En dan denk ik: laat mij het dan maar het opknappen.

Schip van de maatschappij

Ik heb mij aangemeld omdat de goede en snelle integratie van die ene statushouder en zijn gezin zowel voor mij als voor hem van het hoogste belang is. Ik vergelijk als oud-zeeman de situatie aan boord waar ik letterlijk van de 40 jaar in dienst, 25 jaar op zee heb gezeten. Aan boord heb je de maatschappij in het klein. Iedereen aan boord is in dienst voor de veiligheid van schip, lading en bemanning. Wat je in je hut doet aan culturele uitingen moet je zelf weten maar zodra je je hut uitkomt dan moet en zal je je conformeren aan de mores van het schip. Zo niet, dan is daar de uitgang en het gaat je goed. Mijn taak als vast bemanningslid was ondermeer elke nieuwkomer onder mijn gezag het reilen en zeilen bij te brengen van de kleine gemeenschap waarin hij (meestal een hij) zich had begeven. En dan heb ik het niet uitsluitend over Nederlanders.

En dan is er het schip van de maatschappij. Ook voor onze maatschappij is het van belang dat iedereen die deel uitmaakt van de samenleving zich conformeert aan de mores van in dit geval onze Nederlandse samenleving. Maarja, een groot deel van de vrijwilligers doen dit slechts als aflaat van hun linkse kerk (God hebbe hun ziel). Een ander deel is ooit hier gekomen als vluchteling en hebben zich tot doel gesteld die andere vluchtelingen te helpen. Zij zijn de meest praktisch ingestelden en doen dat omdat zij volledig deel uitmaken van de Nederlandse samenleving, het daar goed in hebben en dat ook wensen voor de nieuwkomer.

De Tocqueville

En dan zijn er mensen zoals ik. Die moe zijn van het roepen dat het fout gaat, en zal blijven gaan, met uitsluitend linkse partijen (ook de VVD) in de komende regering en met een meerderheid in de Tweede Kamer. Geen idealisme bij mij te bekennen maar eerder boosheid om het totale falen van onze bestuurders en boosheid ten aanzien van diegenen die zo nodig wéér op de VVD moesten stemmen.

In verband met dat laatste sluit ik af met met een citaat van De Tocqueville:

‘De politieke macht bedekt het individu met een netwerk van kleine, ingewikkelde, minutieuze en eenvormige regels waar de meest originele geesten en de sterkste zielen niet doorheen kunnen komen om de massa te overstijgen, hij breekt hun wil niet, maar verzwakt, verdraait en leidt die: hij dwingt zelden tot handelen, maar verzet zich er onophoudelijk tegen dat men handelt: hij vernietigt niet, hij belemmert het ontstaan: hij tiranniseert niet, hij hindert, hij onderdrukt, hij verstoort, hij dooft uit, hij stompt af en hij reduceert uiteindelijk elke natie tot een kudde schuchtere en vaardige dieren waarvan de staat de herder is.’ “

 

Volledige naam bij redactie bekend.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.