Voorbij het eigen gelijk
 
 
Buitenlandpolitiek

Peiling: ‘Tweederde Turkse Nederlanders steunen beleid Erdogan’

38 % is het eens met uitspraak dat Nederlanders nazi's zijn

Bijna twee op de drie Turkse Nederlanders steunen het beleid van president Erdogan. Vrijwel net zo’n grote meerderheid veroordeelt de rol van Nederland in de diplomatieke rel met Turkije. Dit blijkt uit een opinieonderzoek onder 561 Turkse Nederlanders, dat in opdracht van de Volkskrant werd uitgevoerd door Ipsos en het Opiniehuis. Jongeren onder de 35 steunen Erdogan vaker dan 55-plussers. Onder Turkse Nederlanders die bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen op Denk stemden, is Erdogan nog populairder. 84 procent van de Denk-stemmers steunt het controversiële beleid van de Turkse president.

Het onderzoek vond plaats nadat Nederland twee Turkse ministers de toegang tot het land had ontzegd.

Lees ook:

NederTurken en hun integratie, wij/zij zijn er nog lang niet
Terugkijken – Reportage Annabel Nanninga over ‘Erdogan-Turken’ in Nederland

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.