TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Protest – Rusland doet niet mee aan Eurovisiesongfestival

Russische TV trekt zich terug omdat zangeres Oekraïne niet binnen mag

Rusland doet dit jaar niet mee aan het Eurovisiesongfestival. De Russische televisie trok zich terug nadat duidelijk was geworden dat zangeres Joelia Samojlova Oekraïne niet wordt binnengelaten.

De EBU (Europese Radio-unie) dat het festival organiseert, meldde donderdag dat de Russen alle alternatieven van de hand hebben gewezen. Er was voorgesteld om de zangeres via een satellietverbinding te laten deelnemen of om een artiest te kiezen die Oekraïne wel in zou kunnen.

“Helaas zijn beide voorstellen afgewezen door Kanaal Eén. Ze hebben nu aangekondigd dat ze niet van plan zijn het Eurovisie Songfestival 2017 uit te zenden”, meldt de EBU. “Helaas betekent dat dat Rusland niet langer zal kunnen deelnemen aan de competitie van dit jaar.”

Zangeres Samojlova mocht het Oost-Europese land niet in omdat ze eerder had opgetreden op de door Rusland ingelijfde Krim. Volgens de Oekraïense wet is het reizen naar de Krim over Russisch grondgebied strafbaar.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.