Politiek

D66 kandidaat-Kamerlid en zetelrover Rachid Guernaoui sluit zich aan bij Richard de Mos

12-04-2017 16:40

Het opstandige Haagse raadslid Rachid Guernaoui dat halverwege februari uit de D66-fractie stapte heeft zich aangesloten bij Groep de Mos van oud-PVV’er Richard de Mos. Dat melden de twee in een communiqué woensdag. Guernaoui zit sinds 2008 in de gemeenteraad en was van 2010 tot 2014 fractievoorzitter van D66.

Beiden willen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. “Met Rachid halen we een bevlogen politicus in huis. Net als Groep de Mos houdt Rachid van onze stad en wil hij hard werken om deze nóg mooier te maken,” aldus Groep de Mos-fractievoorzitter Richard de Mos, die stelt dat Guernaoui, gezien zijn jarenlange ervaring in de raad, Groep de Mos nog sterker maakt. “Samen met Rachid gaan we voor het realiseren van onze ambitie: de grootste worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar én de stad besturen. Hij krijgt een mooie plek op de lijst en hij zal onderdeel uitmaken van de commissie die ons verkiezingsprogramma gaat schrijven. Bovendien hebben we met Rachid een wethouderskandidaat in onze portefeuille.”

Guernaoui zelf is blij met de overstap naar Groep de Mos: “Ik doe mijn raadswerk met liefde voor onze stad. De afgelopen jaren heb ik bij landelijke partijen gezien dat landelijke belangen belangrijker zijn dan lokale belangen. Dat is een belangrijke reden om te kiezen voor Groep de Mos, want het is een partij met een hart voor de stad. Zij doen hun werk met zeer veel liefde, durf en hart voor ondernemers en burgers uit alle delen van Den Haag. De partij komt op voor de lokale belangen, niet alleen de grote dingen, maar juist ook de vele kleine, waarbij zij mensen niet beoordelen op hun afkomst, maar op hun toekomst. Met Groep de Mos gaan we de grootste partij van Den Haag worden en collegedeelname afdwingen, zodat wij voor onze kiezers nóg meer zaken voor elkaar kunnen krijgen.”

Lees ook

TPO – Kandidaat-Kamerlid D66 Rachid Guernaoui rooft zijn Haagse gemeenteraadszetel