Politiek

Vernedering op vernedering: PvdA overweegt Amsterdam te verlaten

11-04-2017 16:00

Het partijkantoor van de PvdA gaat mogelijk verhuizen van Amsterdam naar Den Haag. Dat zei fractievoorzitter Lodewijk Asscher dinsdag tegen BNR. De PvdA moet tientallen mensen ontslaan en de kosten terugbrengen, vanwege de zware verkiezingsnederlaag vorige maand.

“Het is een periode dat de PvdA als geheel moet nadenken hoe we ons organiseren. En strijdbaar kunnen zijn. Alles staat in het teken van dat werk”, zegt Asscher.

De PvdA is opgericht in Amsterdam en bestuurde de stad van 1946 tot 2014. Na een kleine 70 jaar werd de partij dat jaar door D66 uit het stadsbestuur verjaagd. Ook de afgelopen Kamerverkiezingen werd de partij in de hoofdstad vernederd; dit jaar kregen ook GroenLinks en zelfs DENK in Amsterdam meer stemmen dan de partij van Asscher. Na het historische verlies van de macht in de hoofdstad zou een verhuizing van het partijkantoor een volgende symbolische vernedering zijn.

Het partijkantoor verhuisde vorig jaar al binnen Amsterdam, van de Herengracht naar Bos en Lommer. ThePostOnline ontdekte destijds dat er een luchtje aan die verhuizing zat.

Lees ook

TPO – Herengrachtgate; Hans Spekman is een jokkebrok