TPOok!

 
avatar
   
Politiek

8100 door Nederland afgewezen asielzoekers ‘zoek’, niemand heeft enig idee waar ze zijn

240 daarvan zijn officieel 'criminele vreemdeling'

Van de 8100 afgewezen asielzoekers heeft helemaal niemand in Nederland ook maar het flauwste benul waar ze zijn. Van sommigen wordt vermoed dat ze inderdaad zijn vertrokken maar de rest leeft inmiddels als illegaal. Van die 8100 ‘verdwenen’ asielzoekers zijn er 240 officieel bestempeld als ‘criminele vreemdeling’. Dat liet de directeur van de Dienst Terugkeer en Vertrek Jannita Robberse maandag weten tijdens de presentatie van de jaarcijfers IND, COA en DT&V.

Ondanks het probleem van, soms criminele, illegalen die van de radar verdwijnen wil Robberse geen eisen stellen om asielwetgeving aan te scherpen. Sowieso ligt aanpassing van wetgeving voor asieleisen en illegalenbeleid als belangrijk stuk op tafel bij de formatie van het nieuwe kabinet.

Wat overigens wél lukte in 2016 was het uitzetten van 23 Somalische piraten. Zij hadden in Nederland hun straf uitgezeten nadat ze door Nederlandse marineschepen werden opgepikt.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.