Politiek Buitenland

Stukje last valt van schouders inwoners Stockholm: Europese Commissie solidair met Zweden

07-04-2017 18:18

De Europese Commissie staat “schouder aan schouder” met het Zweedse volk. “Een aanval op een van onze lidstaten is een aanval op ons allemaal”, schrijft commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in reactie op de “tragische gebeurtenissen” in Stockholm van vrijdag. Hij belooft de Zweedse autoriteiten alle steun.

Een vrachtwagen reed hard door een winkelstraat en kwam tot stilstand in een toegang tot een warenhuis. Er vielen zeker drie doden en acht gewonden. Alles wijst op een terreurdaad, aldus de Zweedse premier.

Een van Europa’s meest levendige en kleurrijke steden lijkt te zijn getroffen door hen die onze manier van leven pijn willen doen, aldus Juncker. De Luxemburgse oud-premier condoleert de families van de slachtoffers namens het dagelijks bestuur van de Europese Unie en dankt de hulpverleners die snel ter plekke waren.

Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, liet weten dat zijn hart deze middag bij Stockholm is. “Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van de vreselijke aanslag van vandaag en bij hun families en vrienden”, twitterde hij.

Anp