U zond in: ‘Kan sinds 15 maart idee niet van me afzetten in ‘bananendictatuur’ te leven’

31-03-2017 15:30

 

“Open brief aan Mark Rutte en Sybrand Buma

Heren,

Het is alweer twee weken geleden dat de desastreuse (vind ik) uitslag van de verkiezingen bekend werd gemaakt. Meteen om 21:15 uur kwam er een prognose en die was, zoals later zou blijken, behoorlijk definitief. Het is één van de mysteries van deze verkiezingen, evenals alle blijken van fraude, wegraken van stemmen, etc. op verschillende stembureaus. Hoewel de coalitiepartners dik hebben verloren en de PVV en rechts als geheel hebben gewonnen, wordt dit niet vertaald naar een volgende regering van centrumrechts.

Ik kan sinds 15 maart het idee niet van me afzetten, dat wij in een ‘bananendictatuur’ wonen!

Waar is de democratische handel en wandel? Die is er niet en zeker niet geweest ook in de aanloop naar de verkiezingen. Hebben wij hier in NL ook waarnemers nodig zoals in verre corrupte landen om erop toe te zien, dat alles eerlijk gaat?

De PVV is monddood gemaakt al van te voren: “Wij gaan niet met hem regeren dus stem maar op ons.” Is dát democratisch? En dan het lek in de beveiliging wat toevallig nét voor de verkiezingen (heel goed) uitkwam, waardoor Wilders zijn campagne moest staken.

Polarisatie

Ik houd jullie (Rutte en Buma) verantwoordelijk voor de enorme verharding, de polarisatie, die nu in de maatschappij gaande is.
Immers, jullie doen als voorbeeld voor de bevolking niet anders dan het demoniseren van Geert Wilders en de PVV-stemmers door ze te bestempelen als racist, xenofoob. fascist en dat op het hóógste niveau. Als gevolg daarvan willen ‘deugende en linkse volksstammen’ Geert Wilders en PVV-stemmers deporteren, omleggen, hun spullen molesteren, stenigen, snipers inzetten en meer van dat soort fraais. Gewoon omdat ze denken dat het goed is én omdat het kan!

Sinds kort ‘zit’ ik op Twitter en wat je daar allemaal leest…deze doodswensen en daden van geweld worden geschreven door ‘linkse’ Nederlanders (die zichzelf graag omschrijven als ‘antifascisten’), waar ook enkele zeer bekende Nederlanders tussen zitten. Ik vraag u beide of dat normaal is. Aan Rutte, die zo graag minister president van ‘alle’ Nederlanders wil zijn…en aan de meneer van het CDA met uw normen en waarden. Is dit normaal? Als uw antwoord ‘nee’ is, ga dan eens bij uzelf te rade!

Burgeroorlog

Van de PVV-aanhang zie ik dit soort aantijgingen veel minder terwijl ‘wij’ de naam hebben fascist te zijn. En waarom? Wil iemand vertellen waarom wij dit predikaat verdienen? Omdat we zeggen dat we minder moslims, minder Marokkanen willen? (Dat zeggen jullie zelf óók, al is het op een iets andere manier.) Fascisten zijn mensen die geweld willen gebruiken. Geert Wilders heeft nooit en te nimmer opgeroepen geweld te gebruiken, nooit! Hij verafschuwt het en vindt dat ze die mensen die het gebruiken op moeten pakken en vast moeten zetten. Hij is zelf het slachtoffer van de dreiging van geweld…hij is de laatste die ertoe op zou roepen!

Net als in de tijd van Pim Fortuyn wordt er door jullie weer zó opgeroepen tot haat dat het bijna niet anders kan of er gebeurt eerstdaags werkelijk iets. Het kan zomaar uit de hand lopen, zelfs een burgeroorlog veroorzaken. Mensen zijn wanhopig, hun enige kans op verbetering is hun ontnomen. Ze weten niet of de verkiezingsuitslag klopt, die is dubieus! Ze weten wel dat hun kans om voor hén belangrijke standpunten aan te pakken verkeken is door jullie weigering samen te werken.

Jesse Klaver

Thierry Baudet en het Forum voor Democratie lieten het al een tijdje rondzingen: de gevestigde politiek is één groot kartel en een baantjescarroussel. Wat is die man een ziener en wat heeft hij het bij het rechte eind! Het bewijs is er gewoon en ligt voor onze neus. Jullie weigering tot samenwerking en demonisering van de PVV is het bewijs. Zo aan het pluche gebakken, dat zelfs een partij als GroenLinks in aanmerking komt om te regeren. Het is de partij van de communisten en terroristen. En daar willen jullie wel samen mee? Jullie hebben het er altijd over dat de PVV geen oplossingen heeft. Maar wie van jullie vraagt aan Jesse Klaver hoe we al die immigranten (eerlijker woord voor ‘vluchtelingen’) die hij hierheen wil halen gaan betalen? Wie van jullie vraagt hem hoe het met de hardwerkende Nederlanders, waarbij de rek eruit is, moet? Wie van jullie vier (als ik Alexander Pechtold en Jesse Klaver meereken) heeft er ooit in een wijk gewoond met veel buitenlanders met een moslimachtergrond? Dat zou ik interessant vinden om te weten en ik denk velen met mij. En dan doel ik niet op die leugentjes van Jesse Klaver.

Om af te sluiten nog dit: Ik (60+) heb vanaf mijn achttiende altijd gestemd, heb nooit een keer overgeslagen. Nu zie ik echt de noodzaak niet meer in en volgende keer zal ik waarschijnlijk verstek laten gaan. De uitslag staat toch al vast van te voren. Het heeft echt geen zin! En dat weet ik nu (pas).

Met vriendelijke groet,

een teleurgestelde en zeer verontruste burger van Nederland,

Annie Wijs”