Politiek

Geert Wilders doet aangifte tegen GroenLinks-activiste

29-03-2017 15:28

PVV-leider Geert Wilders heeft zoals aangekondigd aangifte gedaan tegen GroenLinks activiste Anne-Fleur Dekker. Dat meldt hij woensdagmiddag op Twitter.


De Hilversumse GroenLinks-activiste tweette ruim een jaar geleden “Wie gaat er mee 500 stenen op Wilders gooien? Vind ik wel een ‘ludieke actie.” Die tweet was een reactie op een andere tweet die luidde “Ik ben op zoek naar mensen die samen met mij stenen willen gaan gooien naar de moskee van Beringen, minstens 500 mensen, als ‘ludieke reactie’ op het radicaal moslim geweld van de afgelopen nachten.’””

Update 15.45 – GroenLinks neemt afstand van tweets activiste

Het partijbureau van GroenLinks neemt afstand van de omstreden tweets van Dekker. “De inhoud is verwerpelijk. Het zijn onhandige tweets, hoewel ze wel uit hun verband zijn gerukt’’, zegt woordvoerster Lotte Jeursen woensdag tegen De Gooi- en Eemlander. “Wij steunen haar niet in deze missie. Anne Fleur twittert op persoonlijke titel. Ze is natuurlijk vrij om te zeggen wat ze wil.’’

GroenLinks liet eerder aan TPO weten de aangifte van Wilders vooralsnog niet als een kwestie voor de Kamerfractie van GroenLinks te zien.

Eerder deze maand dreigde Dekker op Twitter Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet te willen ‘taarten’ en vroeg ze twitteraars zijn openbare optredens in kaart te brengen.

Lees ook

Geert Wilders gaat deze week aangifte doen tegen GroenLinks-activiste

Oproepen om politici met een taart te bekogelen is geen oproep tot geweld’