Haagse grabbelton

Stemming – DENK is boos omdat ze geen goede plek in Kamer krijgt maar heeft lak aan gevangen collega’s in Turkije

23-03-2017 22:09

Onderstaande SP-motie was één van de eerste waar de nieuwe Tweede Kamer donderdag over stemde. Een veroordeling van het vastzetten van Turkse parlementariërs door het bewind in Ankara en de oproep aan het kabinet om zich in Europees verband hard te maken voor de vrijlating van deze volksvertegenwoordigers. De gehele tweede Kamer was voor behalve de jongens van DENK.

Dat is helemaal opmerkelijk omdat Tunahan Kuzu cum suis nu al enkele dagen boos zijn over de fysieke plek van de aan hun toebedeelde zetels. Dat leidde zelfs tot kort protest deze donderdag.

Of zoals een op verzoek geanonimiseerd  Kamerlid TPO donderdag toevoegde: “Je ziet: de jongens van DENK vinden dat ze in het Nederlandse parlement niet goed behandeld worden. Tegelijkertijd stemmen ze als enigen tegen de motie van de SP om Turkse parlementariërs uit de gevangenis vrij te laten.”

En zo is het maar net.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.