Opinie

Bonusquote: voorzitter liberale(!) en rechtse(!) JOVD verklaart brandende liefde aan GroenLinks

23-03-2017 12:55

 

“Rutte-III moet op zoek naar een nieuwe vierde partner. GroenLinks en de ChristenUnie zijn favoriet en het meest realistisch, maar voor een échte liberale coalitie is eigenlijk alleen GroenLinks een serieuze optie.

Een coalitie van VVD-CDA-D66-GroenLinks geeft het best weer waar de kiezer om heeft gevraagd. De grote maatschappelijke problemen die Rutte-III aan moet pakken zijn de vastgeroeste arbeidsmarkt, het gedateerde belastingstelsel, het klimaatprobleem en de vluchtelingencrisis.

Het klimaatprobleem moet, nu de economische crisis grotendeels is opgelost, prioriteit nummer één zijn. Samenwerking met een partij die zich nadrukkelijk op duurzaamheid profileert is dus belangrijk om kenbaar te maken aan de bevolking dat het probleem aangepakt moet worden.

De VVD, en Mark Rutte in het bijzonder, heeft de afgelopen jaren laten zien te kunnen samenwerken met een partij die ideologisch ver van de VVD afstaat. Om die reden moet er dan ook de bereidheid zijn samen te willen werken met GroenLinks. Niet om de linkse plannen, maar om de duurzaamheidambities te realiseren. De klimaatplannen van de VVD zijn immers simpelweg niet voldoende om de klimaatdoelen van Parijs te halen.

Het zal nog puzzelen worden en tijd gaan kosten, maar we moeten ook niet vergeten dat op het gebied van persoonlijke vrijheid GroenLinks veel te bieden heeft. De vrijheid om te zijn wie je bent, de wet op voltooid leven en de Wietwet worden door GroenLinks onderschreven.”

 

Vroeger, nog voor de linkse millennial-revolutie, was de JOVD een rechtse ballenclub voor zoontjes en dochters van ondernemers waar problemen als de juiste tuinfeestdixielandband en het dragen van parelkettingen serieus werden besproken. Heden ten dage is de JOVD een club voor linkse laffe androgyne watjes millennials die graag vluchtelingen welkom heten en verliefd zijn op Jesse Klaver. Het zal ons niets verbazen als zelfs het afdragen van pappa’s pak en het makelaarskostuum danwel de rode broek inmiddels ook verboden zijn. Hele opinieartikel via RTL Z.

 

Foto: JOVD-meisjes tijdens de Jesse Klaver-meetup in de Heineken Music Hall.