Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Opinie

‘De VVD is de PVV-kiezers nu al vergeten’

VVD-inzet op verkiezingsthema's bij de formatie is nul

“We gaan niet regeren met de PVV”, zei Mark Rutte voor de verkiezingen, maar “we gaan wel luisteren naar en rekening houden met de PVV-kiezers”. Een voorproefje van dat “rekening houden met de PVV-kiezers” kregen we afgelopen zondag 19 maart in Buitenhof. VVD-senator Frank de Grave zette uiteen wat de VVD tijdens de formatie zou moeten inbrengen. Hij noemde diverse sociaal-economische thema’s en een groen milieubeleid. Het meest opmerkelijk was echter wat hij NIET noemde. De woorden “immigratie”, “integratie”, “Europese Unie” en “identiteit” kwamen in zijn betoog niet voor. Kortom: alle zaken waar PVV-kiezers zich zorgen om maken komen niet voor in de inzet van de VVD bij de formatie.

De VVD is de PVV-kiezer vier dagen na de verkiezingen dus al vergeten.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.