TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Helft inwoners Canada is vóór deporteren van uit VS afkomstige illegalen

Helft is ook tégen huidige illegalenbeleid van Justin Trudeau

Tags:

Bijna de helft van alle Canadezen zou graag zien dat illegale vluchtelingen die vanuit de VS Canada binnenkomen gedeporteerd worden naar waar ze vandaan komen. Bovendien is de helft van de Canadezen het niet eens met de Merkeliaanse wijze waarop premier Justin Trudeau (een soort Canadese Jesse Klaver) met de instroom van vluchtelingen en illegalen omgaat. Dit blijkt uit een opiniepeiling van het gezaghebbende Reuters in samenwerking met Ipsos.

Van de ondervraagden denkt 40 procent dat het door de instroom van illegalen minder veilig wordt in Canada. 46 procent denkt dat de instroom van illegalen geen enkel effect heeft op de veiligheid en 17 procent van de Canadezen heeft geen mening over dit onderwerp.

De uitkomsten van deze opiniepeiling verschillen nauwelijks met de uitkomsten van een opiniepeiling die eerder werd gehouden onder inwoners van de VS. Ook daar is de helft van de inwoners voorstander van deportaties van illegalen en is men bang voor toename van onveiligheid.

De instroom van illegalen in Canada groeit steeds meer. Dit komt mede doordat sinds president Trump aan de macht is gekomen illegalen in de VS vrezen snel te worden gedeporteerd. In Canada echter hanteert Trudeau een liberaal vluchtelingenbeleid wat door de groei van illegalen uit de VS steeds meer onder vuur komt te liggen. Ook krijgt Trudeau kritiek van links te verwerken omdat die vindt dat Canada juist te weinig vluchtelingen opneemt.

Door sommige Canadezen wordt momenteel gevreesd dat in de zomer door het betere weer nog meer vluchtelingen zullen proberen om Canada te bereiken.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.