Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Politiek

Formatiewatch – Partij voor de Dieren wil klimaatcoalitie met VVD

'Geen ruimte voor CDA'

Er moet een ‘klimaatkabinet’ komen van progressieve partijen en de grootste partij, de VVD. Dat is het advies van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren over de vorming van een nieuw kabinet.

De nieuwe regering zou, behalve de VVD, bijvoorbeeld moeten bestaan uit D66, GroenLinks, de ChristenUnie, eventueel de PvdA en de Partij voor de Dieren zelf. Thieme vindt sowieso dat het klimaatakkoord van Parijs tegen klimaatverandering de basis zou moeten zijn bij de vorming van een kabinet, zo zei ze na afloop van overleg met verkenner Edith Schippers.

Een coalitie van VVD, D66, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en Partij voor de Dieren zou in de Tweede Kamer kunnen rekenen op 80 zetels en in de Eerste Kamer op 40 zetels. Mogelijk zou een dergelijke coalitie op een aantal onderdelen de gedoogsteun kunnen krijgen van partijen als de SP en 50PLUS.

TPO/ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.