TPOok!

 

Het IQ van het Forum voor Democratie

'Hoe hoog het IQ van de twee T's werkelijk is moet nog blijken'

Hoe verover je als nieuwe partij de harten van de Nederlanders? In de manier waarop Thierry Baudet en Theo Hiddema zich presenteerden ging er in elk geval iets mis. Thierry noemde (in zijn selfie) in de publiciteit zichzelf een intellectueel, blijkbaar zonder te beseffen dat dit geen opzienbarend nieuws is. Hij is geleerd, mag zich een intellectueel noemen, speelt op een vleugel, maar daar zijn er meer van. En al zijn er heel wat ‘soortgenoten’, die dat als iets herkenbaars waarderen, de overgrote meerderheid van Nederland interesseert dat geen bal.

Ook bij zijn mededeling dat de kandidaten van het FvD een gemiddeld IQ hebben dat anderhalf tot twee keer zo hoog is als dat bij de andere partijen gaan de harten van de Nederlanders niet harder kloppen, maar proeft menigeen een geur van arrogantie. Thierry liet daarbij trouwens een belangrijke vraag onbeantwoord, namelijk of kamerleden met een IQ van 105 of zelfs 120 het land wel kunnen redden. Het antwoord daarop hebben wij dus nog te goed.

Wraak

Ook Hiddema deed een duit in het IQ-zakje. Hij merkte in januari op dat in zijn ogen de Tweede Kamer bevolkt wordt door ‘veel domme mensen’. Dat wisten wij al. Maar wat wij nog niet weten is hoe Hiddema denkt dat twee niet domme Kamerleden de output van dit gezelschap kunnen opkrikken naar een aanvaardbaar niveau. Want zijn die vele domme kamerleden bereid en in staat naar deze twee nieuwelingen te luisteren en hun woorden ter harte te nemen?

Opmerkingen van Baudet en Hiddema waarin het verschil in IQ benadrukt wordt, getuigen niet van intelligentie op het psychologische vlak. Met zulke opmerkingen zet je kwaad bloed, verneder je andere politici. Die gaan gegarandeerd wraak nemen. Daarmee geef je andere mensen het gevoel dat ze minder zijn. Je wint er niemand mee maar stoot wel af.

Verduveld korte tijd om te leren

Als de twee T’s (Theo & Thierry) wat willen bereiken in de politiek en een volgende keer met hun partij meer zetels willen behalen, dan moeten zij hun dedain snel opbergen en politici worden. Met narcisten, die nog niet geleerd hebben met gewone mensen te communiceren, schieten we in de politiek niets op.

Thierry prijst Omtzigt, terecht. Omtzigt is bescheiden en wordt gewaardeerd om zijn prestaties. Als hij al een narcist is, dan houdt hij dat heel goed verborgen.

Na een eerste valse start mag je het nog een keer doen. De tijd om te leren is verduveld kort. We zullen zien hoe de twee T’s voor de tweede keer uit de startblokken komen. Anders gezegd, hoe hoog hun IQ echt is, zal dan blijken.

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.