TPOok!

 
avatar
   
Politiek

CDA-senator Ria Oomen vindt CDA ‘te veel Wilders light geworden’

'Dat hoort niet in de Nederlandse samenleving'

Tags: , ,

Eerste Kamerlid Ria Oomen is niet te spreken over de koers van haar partij, het CDA. Dat heeft in haar ogen te veel standpunten overgenomen van de PVV. “Ik vind van veel partijen, ook de mijne, dat ze te veel Wilders light zijn geworden. En dat hoort niet in de Nederlandse samenleving”, zei Oomen tegen L1.

Volgens Oomen heeft het overnemen van de PVV-punten niet voorkomen dat veel kiezers op de partij van Wilders hebben gestemd. De andere partijen moeten daarom uitzoeken wat de kiezers dan aantrekt in de PVV.

Oomen weet het antwoord in elk geval niet. Ze noemt de Maastrichtse wijk Malberg als voorbeeld. Ze heeft daar folders uitgedeeld tijdens de campagne. “Als je die wijk vergelijkt met vijftien jaar geleden, dan is het er nu mooi geworden. Ik weet niet waarom men daar op de PVV stemt.”

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.