TPOok!

 
Buitenland

Bomdreiging bij Witte Huis, president Trump zat in Florida

Straten afgezet, man aangehouden

Een automobilist die beweerde een bom in zijn voertuig te hebben, is zaterdagavond laat (lokale tijd) opgepakt bij het Witte Huis. De man stopte bij een controlepost buiten het complex in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Vanwege zijn mededeling werd groot alarm geslagen. Meerdere straten in de omgeving werden afgesloten en de man is aangehouden. President Trump was niet thuis, maar in zijn huis in Florida.

De Secret Service, die onder meer de president beveiligt, bevestigde dat een bestuurder van een verdacht voertuig is gearresteerd. De dienst heeft laten weten hangende het onderzoek geen mededelingen over de zaak te doen, meldden plaatselijke media.

De beveiligers van de president hebben het buiten het Witte Huis vaker aan de stok met verwarde mensen. Zo werd eerder deze maand nog een indringer betrapt bij de ambtswoning van Donald Trump. Volgens Amerikaanse media kon de ongenode gast nadat hij over het hek was geklommen ruim een kwartier ongehinderd rondlopen.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.