TPOok!

 
avatar
   
Politiek

PvdA-stemmers stemden massaal voor Lilianne Ploumen

Alle zestien kiezers

Demissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) lijkt alsnog af te koersen op een zetel in de Tweede Kamer. Ploumen leek met haar de tiende plaats op de kandidatenlijst buiten de boot te vallen, maar heeft al veel voorkeursstemmen binnen.

Om met voorkeursstemmen in de Kamer te komen moet een kandidaat persoonlijk een kwart van de kiesdeler aan stemmen halen. Dit jaar bedraagt de kiesdeler (het totaal aantal uitgebrachte stemmen, gedeeld door 150) iets meer dan 70.000 stemmen. Dat betekent dat Ploumen ruim 17.000 stemmen nodig heeft om terug te keren in de Kamer.

Op de website van de Kiesraad staan vrijdagmiddag de processen-verbaal van dertien van de negentien kieskringen. Daaruit valt op te maken dat er tot dusver bijna 12.000 stemmen voor Ploumen zijn geteld. Uit Ploumens thuisprovincie Limburg is nog geen proces-verbaal beschikbaar.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.