TPOok!

 
Binnenland

Rotterdams CDA-raadslid Turan Yazir trekt zich terug na bedreigingen Turken

Erdogangezinde krant publiceerde zijn naam en foto, raadslid wordt bedreigd

CDA’er Turan Yazir, raadslid te Rotterdam, trekt zich terug uit de gemeentepolitiek. Hij nam dit besluit nadat de Turkse Erdogangezinde krant Sabah zijn naam en foto afdrukte en hem als een collaborateur van de ‘fascist’ Geert Wilders. Dit schrijft de Telegraaf.

Yazir is een aanhanger van de Gülenbeweging, die volgens Erdogan achter de mislukte Turkse coup van vorig jaar juli zou zitten. Fractievoorzitter Sven de Langen zegt in een schriftelijke verklaring dat het door de spanningen in de Turkse gemeenschap in Rotterdam ’onmogelijk om zijn taak naar behoren uit te oefenen’. „Turan is vastberaden om na een periode waarin vooral familie en gezin centraal staan, zijn politieke activiteiten onverminderd voort te zetten.”

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.