Voorbij het eigen gelijk
 
 
Binnenland

Rotterdams CDA-raadslid Turan Yazir trekt zich terug na bedreigingen Turken

Erdogangezinde krant publiceerde zijn naam en foto, raadslid wordt bedreigd

CDA’er Turan Yazir, raadslid te Rotterdam, trekt zich terug uit de gemeentepolitiek. Hij nam dit besluit nadat de Turkse Erdogangezinde krant Sabah zijn naam en foto afdrukte en hem als een collaborateur van de ‘fascist’ Geert Wilders. Dit schrijft de Telegraaf.

Yazir is een aanhanger van de Gülenbeweging, die volgens Erdogan achter de mislukte Turkse coup van vorig jaar juli zou zitten. Fractievoorzitter Sven de Langen zegt in een schriftelijke verklaring dat het door de spanningen in de Turkse gemeenschap in Rotterdam ’onmogelijk om zijn taak naar behoren uit te oefenen’. „Turan is vastberaden om na een periode waarin vooral familie en gezin centraal staan, zijn politieke activiteiten onverminderd voort te zetten.”

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.