Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Rutte en Merkel deden Turkije geheime toezeggingen in EU-Turkije-vluchtelingendeal

Beloofden concreet 150.000 tot 250.000 vluchtelingen per jaar uit Turkije te halen

Tags: , ,

Baas van Duitsland Angela Merkel en baas van Nederland Mark Rutte hebben tijdens de onderhandelingen met Turkije over de EU-vluchtelingendeal in het geheim belooft jaarlijks tussen de 150.000 en 250.000 vluchtelingen uit Turkije te halen en tot de EU toe te laten. Dit werd besproken op 6 maart 2016, toen Nederland voorzitter was van de Europese Raad, zo blijkt uit een nieuw boek over Merkels vluchtelingenpolitiek waarover Die Welt bericht.

Alleen Merkel, Rutte en Turkije waren op de hoogte van dit concrete aantal vluchtelingen. Alle overige EU-landen wisten niet beter of de EU zou ‘op humanitiare gronden vrijwillig vluchtelingen opnemen’.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.