Politiek

Lodewijk Asscher: Intimidatiepolitiek van DENK past niet bij Nederlandse democratie

13-03-2017 13:04

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) heeft maandag harde kritiek geuit op de politieke partij DENK. De vicepremier spreekt van een politiek van intimidatie.

“Ik zie daar een politiek van intimidatie, van mensen klem zetten, van mensen onder druk zetten. Dat past niet in de open vrije Nederlandse democratie. Ik vind dat eigenlijk buitengewoon schandelijk”, aldus Asscher.

De Raad van Marokkaanse Moskeeƫn Nederland (RMMN) liet zondag weten dat moskeebestuurders zich onder druk gezet voelen hun achterban aan te sporen op de politieke partij DENK te stemmen. Volgens de organisatie worden potentiƫle kiezers continu aangesproken op hun godsdienst en etniciteit door DENK. Sommige moslims durven er niet voor uit te komen dat ze kritiek hebben op DENK of overwegen op een andere partij te stemmen, aldus de RMMN.

Asscher: “Ik hoop dat de kiezers daar doorheen prikken en zich realiseren: we bepalen zelf op wie we stemmen in dit land. Dat ga je niet laten vertellen door een moskee, dat ga je ook niet laten vertellen door een groep die zegt de verbinding te preken maar in werkelijkheid het tegendeel doet.”

Lees ook

Moskeebestuurders voelen zich onder druk gezet om stem op DENK te promoten

ANP