TPOok!

 
Binnenland

Turkije dreigt Nederland met zware politieke en economische sancties

Minister Çavusoglu eist openbaar te mogen campagnevoeren voor president Erdogan in Nederland

Turkije dreigt met zware politieke en economische sancties als Nederland verhindert dat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavusoglu, zaterdag een bezoek kan brengen aan Rotterdam. Çavusoglu herhaalde zaterdag dat hij daar een Turkse campagnebijeenkomst wil bezoeken.

De minister is van plan zaterdag om 18.00 uur genodigden toe te spreken in de ambtswoning van de Turkse consul in de wijk Hillegersberg. Maar zijn bezoek is tegen het zere been van de Nederlandse regering. Çavusoglu pleit voor een ‘ja’ voor meer macht voor president Erdogan in het Turkse referendum van 16 april.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei vrijdag dat Nederland Çavusoglu niet kan weigeren, maar dat een eventueel bezoek wel omgeven zal zijn door strenge veiligheidsmaatregelen. In elk geval zal publiek niet welkom zijn op de openbare weg nabij de ambtswoning aan de Straatweg. De woning en bijbehorende tuin zijn Turks grondgebied.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.