Politiek

Bonusquote: Sylvana Simons (Artikel 1) reflecteert op persdagje Powned censureren

04-03-2017 14:33

 

“Waar wij spraken over inclusiviteit, het belang van representatie, empathie, historisch besef, moreel leiderschap en gelijkwaardigheid, besloten de meeste media toch vooral te berichten over het feit dat ik PowNed niet te woord wilde staan. Pauw en Jinek laten het YouTube filmpje dat de “satirische” internetomroep maakte zien.

De politici aan tafel zeggen allen desgevraagd dat zij wél altijd netjes “proberen antwoord te geven”. Edith Schippers kijkt er vragend bij. Jesse Klaver lijkt aangedaan door de heftige beelden. Van der Staaij voegt er aan toe dat de truc met een telefoon aan het oor helaas inmiddels niet meer werkt. Het publiek in de studio lacht.
Door naar het volgende filmpje. Geert Wilders eet een visje met remouladesaus in Volendam en geeft met volle mond schreeuwend over de hoofden van zijn beveiligers antwoord op vragen van een verslaggever.

Voordat ik in slaap val kijk ik een fractie van een seconde, weliswaar met gemengde gevoelens, uit naar de zaterdagkrant.”

 

Vrijdag presenteerde Sylvana Simons, samen met de rest van Artikel 1, een nieuw boek. Iedereen was welkom, behalve Powned. Dat is lekker tolerant, inclusief, verbindend, empathisch, gelijkwaardig en tegen uitsluiting. En dan zul je altijd zien dat die gemene media alleen maar dát belichten! Daar heeft Sylvana nu dus ‘gemengde gevoelens’ over.